Odcinek 8 – konkurencja techniczna (Making Off BO#8)

8 odcinek. Walka o półfinał!

Ach!

FH7A4250

Zanim rozpocznę chcę powiedzieć, że tylko w najśmielszych marzeniach wyobrażałam sobie, że znajdę się w tym miejscu!

Marzenia są po to by je realizować!

Ruszamy zatem!

Konkurencja techniczna 8 odcinka przed Nami!

FH7A2386

Jesteśmy dobrej myśli. Już 7 konkurencji technicznych przed Nami.
Różnie bywało (szczególnie u mnie), ale każde doświadczenie uczy, więc mamy nadzieję, że już nic strasznego nas nie zaskoczy.

FH7A2396

FH7A2398

Jak bardzo byłam w błędzie…

Wszystko przebiega jak zwykle.

My przywdziewamy nasze zbroje (fartuszki), wchodzą prowadzące i jurorzy.

Witamy się, jest miło i sympatycznie…a potem dowiadujemy się, że jesteśmy pod obserwacją i dostajemy przepisy!

FH7A2424

FH7A2446

Baked Alaska.

Ok. Nie jest źle. Nie ma wielu produktów, prawie wszyscy znamy 🙂

Pierwsze czytanie…mamy bezę francuską, bezę włoską i bezę szwajcarską!

Wszystkie razem???

FH7A2447

FH7A2402

Mina przerażenia mówi wszystko 🙂

Nie załamujemy się. Do dzieła!

FH7A2459
FH7A2475

Podstawą deseru jest biszkopt otello, który dodaje dodatkowej faktury, ale także izoluje zmrożoną masą przed roztopieniem się.

FH7A2491
FH7A2531
Biszkopty nam wszystkim wyszły idealne!
FH7A2547

Co tam słychać?

Od dziecka moją cechą rozpoznawcza jest duża gestykulacja oraz miny zmieniające się co 2 sekundy 🙂

FH7A2556  FH7A2579

Parfait umieszczone w foremkach i przykryte dyskiem z biszkoptu należy zamrozić.

FH7A2706

FH7A2711

Czy wszystko jest idealne?
FH7A2770
FH7A2771
FH7A2779
FH7A2804
Biszkopt upieczony, masy wyśmienite, owoce pokrojone, rachunki zapłacone, tylko okna nie umyte…

Ciepłe dziewczęta w chłodnej atmosferze

Chłodna atmosfera wynika z narastającego stresu związanego z naszymi myślami, że gdy coś się nie uda jurorzy zimno nas potraktują.

Te myśli zawsze rozganiają Kasia i Marcelina, które wnoszą dużo ciepła.

FH7A2825
FH7A2832

Opalamy (się)

Ostatnim elementem deseru było przygotowanie idealnej bezy szwajcarskiej, piękne wyszprycowanie jej na deser a potem opalenie palnikiem.

Dla mnie bomba!

Baked bomba 🙂

FH7A2855
FH7A2864
FH7A2962
Beza Danusi płatała jej figle. Coś się wydarzyło, że beza zjeżdżała z deseru. Może tęskniła za nartami? 🙂
Danusi nie poddała się i bezę zrobiła drugi raz. Zuch dziewczyna!
FH7A2883
 FH7A2910

Uwielbiam „odwiedziny” dziewczyn.

Uwierzcie, że każda z nich jest dokładnie taka przed jak i poza kamerami. Absolutnie je uwielbiam! Z Marceliną często się śmiejemy. Zrobię chyba jakić kolaż z odcinków 🙂

FH7A2920
  „I ja tej bezie mówię – Kochana Ty musisz mi się pięknie ubić, bo ja chcę wygrać ten odcinek”
FH7A2912
„A ona na to – Kochana ro(zważę) tą kwestię” Hahahahaha
FH7A2951

Trzy, dwa, jeden, stop!

FH7A2974

FH7A2981

FH7A3012

 

Już tak niewiele tych naszych talerzy 🙁

Baked Alaska gotowa.

Wieje chłodem 🙂

FH7A3030

Miny jurorów albo przerażają…

FH7A3052

…albo zadziwiają

FH7A3040  FH7A3077
„Olga skoczymy na kawkę?”
FH7A3080
„Aaaaa jeszcze werdykt”
FH7A3094
  FH7A3099
FH7A3103
Ujęcie numer I – uśmiechy
  FH7A3114
„Ujęcie numer II – przestrach” FH7A3126
„Ola lecimy jednak do kawiarni”
FH7A3127
„Danusia Olga idzie, ja idę, Ty chodź z Nami”

First place goes to…

Oh Yeah!

Zgarniam stawkę w kokurencji technicznej.

Wiele pochwał, słowo „idealne” i wielki kop energii na konkurencję autorską!

FH7A3139
FH7A3143
FH7A3147

Chwila oddechu i zapraszamy na konkurencje autorską!